Theater

filter

Filter op:


Genre
DansTalkshowMultidisciplinairComedyBeeldende kunstDocu-theaterMuziekTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingTheaterStorytellingFilmMultidisciplinair theaterBeeldend theaterMuziektheater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuari

Serie
Productiehuis Mozaïek#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
9.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
7.50


Lanter & Fanter

Olifantje Abu l'Abbas (Familie 6+)
Amsterdams Andalusisch Orkest i.s.m. De Krakeling

zo 27 nov '22 , 14:00
Kindervoorstelling, Muziektheater
Theaterzaal

Ga met Abul-Abbas mee op een mooie muzikale reis over land en zee

Olifantje Abu l'Abbas is een muzikale vertelling, gebaseerd op een historisch verhaal uit de 9 de eeuw. Wat geef je aan een keizer die alles al heeft? Dit moet de legendarische Khalief van Baghdad hebben gedacht voordat hij dit bijzondere geschenk koos. Om zijn vriendschap met Karel de Grote te bezegelen, schenkt hij een wit olifantje. Abu l'Abbas is een zonderling. Iemand die er anders uitziet dan anderen. Een Albino Olifantje. Samen met zijn begeleider Isaac, begint Abu l’Abbas aan een spannende tocht. De weg die ze samen afleggen vanuit het warme Azië naar het koude Europa wordt een ware beproeving! Niet alleen laat hij zijn vriendjes achter, maar moet hij zich staande houden in een nieuwe onbekende omgeving. Ga met Abu l’Abbas mee op een mooie muzikale reis over land en zee.  

Na de voorstelling kan je gratis meedoen met de creatieve workshop waarin we olifantjes gaan knutselen op basis van textiel, kleur en draad óf aan de superleuke actieve workshop! 

Lees minder

Theater De Krakeling en het Amsterdams Andalusisch Orkest bundelen voor ‘t Olifantje voor het eerst kun krachten. Sinds 2018 maakt De Krakeling ieder jaar een eigen coproductie gericht op een nieuw of historisch verhaal dat nog niet of nauwelijks is verteld. Eerder maakten De Krakeling i.s.m. partners Urban Myth en STIP theaterproducties de familievoorstellingen Martin Luther King (2018), Waarom is het stil in de stad? (2020) en De Gouden Koets (2021) ism het Amsterdams Museum. Martin Luther King werd beloond met De Gouden Krekel voor ‘meest indrukwekkende jeugdvoorstelling’.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) speelt verschillende muziekvormen van Granada tot en met Baghdad, uit diverse periodes en in diverse stijlen. Van het rijke Arabo-Andalus-repertoire, mystieke Oosterse muziek tot geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld en volkse muziek uit de Maghreb. Het AAO brengt niet alleen de muziek terug naar Europa, maar combineert dit met bestaande en zelfgeschreven verhalen, gedichten en theater. De zeggingskracht van de muziek en de verhalen erachter zijn op artistiek cultureel gebied de verbinding tussen heden en verleden. 

De voorstelling gaat op vrijdag 14 oktober 2022 in première tijdens het Krakeling Festival.

Credits

Theatergroep Amsterdams Andalusisch Orkest / Theater De Krakeling / Het Geluid 
Spel: Tiffany Vicario, Abdelkarim El Baz, Dwight Breinburg 
Musici: Marianne Noordink, Haytham Safia en Dwight Breinburg
Scenarioschrijver: Mohamed Aadroun 
Regie Gable: Roelofsen, Romy Roelofsen 
Muzikale dramaturgie: Anastasios Sarakatsanos 
Illustrator: Munir De Vries
Elektronische Tracks: George Dauw
Regie-assistent: Kaja van Bruggen 
Kostuumbewerking: Stef Krull 
Bewegingscoach: Nita Liem

Techniek: Cesco van der  Zwaag 
Productie: Marco Reekers
Beeld: Gappog / Jos Kuklewski 
Educatie: Nynke Vermuë
Producent: Het Amsterdams Andalusisch Orkest,  de Krakeling en Het Geluid 

Lees meerTerug naar overzicht