Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyMuziekToneelTheaterMuziektheaterDansSpoken WordExpositieGastprogrammeringKindervoorstellingBeeldend theater,KindervoorstellingStorytelling,ComedyMuziektheater,GastprogrammeringBeeldend theaterStorytellingMultidisciplinair theaterNieuwe MakersFilmFestival

Datum


Toon alles
Maand
februarimaartaprilmeijuni

Serie
Lanter & Fanter#female gaze#femalegazeGastprogrammeringRRREURING
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
#female gaze

Great Granate Gala
Granate

vr 16 dec '22 , 19:30
, Spoken Word
Theaterzaal

Granate midwinterfeest en uitreiking van de eerste Granate prijs

Let op! Kaartverkoop gaat via deze link. 

Granate sluit haar programma Words That Matter 2022 af met een spetterende midwinterfeest: Great Granate Gala. Een gala ter ere van de Vrouwelijke Dichter, gevuld met poëzie, dans en muziek. 30 vrouwelijke dichters dragen een kort gedicht voor. Dit kan uit hun eigen werk zijn of een gedicht van een andere vrouwelijke dichter.

Great Granate Gala is geïnspireerd door het literaire meesterwerk van de Perzische dichter Attar (1145-1221): “De samenspraak van vogels”. In het gedicht komen alle vogels ter wereld samen om te beslissen wie hun soeverein zal zijn. De wijste van allemaal suggereert dat ze de legendarische Simorgh 1 moeten vinden.  Hij leidt de vogels om verlichting te bereiken. Iedere vogel vertegenwoordigt een menselijke afdwaling die de mensheid hindert. Aan het eind van het zoektocht, wanneer dertig overgebleven vogels uitgeput op de bestemming aankomen, beseffen ze dat er geen Simorgh bestaat en dat ze samen Simorgh vormen.

Vragen over het Great Granate Gala en de  Granate Prijs kunt u maillen naar granate@granate.nl

 

Terug naar overzicht