Theater

filter

Filter op:


Genre
Beeldende kunstTheaterComedyGastprogrammering, ComedyMuziekMuziektheaterStorytellingKindervoorstellingGastprogrammeringComedy,GastprogrammeringSpoken WordBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Maand
maartaprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenLanter & FanterGastprogrammering
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
19.00
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
17.00
Studentenkorting/CJP/CKV (incl. consumptie)
14.00
Uitverkocht

Premiere

Pineas, waar ben je?
Frank Irving & Fako Kluiving

vr 1 dec '23 , 20:30
Theater
Theaterzaal

De lezing voorafgaand aan de voorstelling start om 19:30U (vol = vol). Meer informatie over het contextprogramma vindt u onderaan. 

Een muziektheatervoorstelling over een verloren vriendschap en herinneringen aan een vergeten land

'Pineas, waar ben je?’ blikt terug op de bijzondere vriendschap tussen twee jongens, de één uit Amsterdam, de ander uit Manokwari, waar zij bijna dagelijks spelen in de jungle van West-Papoea. De twee verliezen elkaar uit het oog wanneer de Nederlandse jongen aan het einde van het koloniale tijdperk met zijn ouders – uit het dan nog Nederlands-Nieuw-Guinea geheten – terugkeert naar Nederland. Wanneer de Nederlandse jongen zestig jaar later zijn herinneringen reconstrueert en op zoek gaat naar zijn oude vriend Pineas komt er een pijnlijk verzwegen geschiedenis boven water. De zoektocht naar Pineas geeft een ontluisterend beeld van wat er zich in West-Papoea heeft afgespeeld. 

Contextprogramma (inclusief) 

Expositie (studio 2): Artefacten privébezit en werk van kunstenaar en curator Richard Kofi. 

Lezing (studio 2, 19.30U): Duiding en (historsche) context over de relatie tussen Nieuw-Guinea, Nederland en Indonesië door Nico Jouwe (journalist en zoon van oud-Papoea leider Nicolaas Jouwe). 

Nagesprek: met Hank van Bosstraten (curator theater & dans en zelf tweede generatie West-Papoea) met het publiek, Nico Jouwe, Raki Ap (pleitbezorger voor de Papoea gemeenschap) en spelers Fako Kluiving en Frank Irving over de voorstelling en de huidige situatie in West-Papoea. 

Afterparty met dj Teddy Talapessy 

Lees minder

*Bestel de Mozaïekpas 2023-2024, daarmee ontvangen u en een introducee 20% korting op voorstellingen en krijgt u 10% korting in het café-restaurant. De Mozaïekpas is het gehele seizoen geldig en kost 15 euro. Klik hier voor meer info!

Lees meer

Terug naar overzicht