Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyBeeldende kunstDansWandelvoorstelling, DansTheaterMuziekDocu-theaterTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterMultidisciplinair theaterFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Herdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansMozaïek Kids#female gaze
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
19.00

Gendermonologen
Raymi Sambo

do 7 mrt '24 , 20:30
Theater, Storytelling
Theaterzaal

Jezelf zijn is makkelijk, het zijn anderen die dat moeilijk maken.

“Het is wetenschappelijk bewezen dat je in twee seconden een intuïtief goed oordeel over iemand kunt vellen. Dus als je nu naar mij kijkt, wat zie je? Wat dacht je? In welke categorie plaats je mij: jongen, meisje, non-binair? Wat is dat eigenlijk? Hoe ziet dat eruit?”

In Gendermonologen staan de persoonlijke verhalen van vijf jonge mensen centraal. Verhalen over wat het betekent om niet in het binaire genderplaatje te vallen. In zang, dans en tekst vertellen zij over je plek vinden in onze samenleving en alles wat daarbij komt kijken zoals: labels en verwachtingen, openbare toiletten en de allereerste liefde als je ‘nieuwe’ ik.

Vijf verschillende mensen die één ding gemeen hebben: ze dagen zichzelf en onze maatschappij uit. Ze zijn constant het onderwerp van discussie, omdat ze ervoor kiezen om zichzelf te zijn en hun eigen geluk op te eisen.

Uit de pers:

"Liefdevol is hoe de groep elkaar bijstaat in verschillende choreografieën, waardoor er een krachtig saamhorigheidsgevoel ontstaat. Ook de andere nummers van Aroma voegen een extra dimensie toe aan het stuk. Zijn loepzuivere zang en expressieve interpretaties van nummers zoals Kate Bush’s Running up that hill voeren elektrische stroomstootjes langs je ruggengraat." - het Parool

"Gendermonologen is niet alleen een viering van diversiteit en inclusie, maar ook een kritische reflectie op de maatschappelijke normen en verwachtingen rond genderidentiteit. Door het delen van persoonlijke verhalen dagen de acteurs de toeschouwers uit om na te denken over de complexiteit van gender en de impact van stereotypen en vooroordelen." - het Parool

"Sterk is hoe de spelers elkaar fysiek bijvallen, bijvoorbeeld door gezamenlijk bewegingen te kopiëren – troostrijk en empowering tegelijkertijd. De persoonlijke ontboezemingen worden in deze voorstelling gelardeerd met tori’s, publieksparticipatie en bewegingsscènes. Zanger-performer Melvin Aroma zingt een aantal gloedvolle liederen." (Theaterkrant)

"Een zeer actuele en ontroerende voorstelling waarin heden en verleden op fraaie wijze zijn verweven. Gendermonologen is ijzersterk, aansprekend theater dat veel publiek verdient." (Scènes - magazine voor Theaterliefhebbers *****)

“Diverse, gedreven getuigenissen, gebracht met emotie en overtuigingskracht. Melvin Aroma (hij/hem) geeft extra jeu aan zijn optreden door zijn krachtige, soulvolle stem.” (NRC Handelsblad ****)

Contextprogramma
Nagesprek met Hank van Bosstraten en cast (Jimmi Heijgelaar en Sjoerd Eltink) over gender & kunst. 

Lees minder

credits:

met: Melvin Aroma (hij/hem), Jimmi Heijgelaar (hij/hem), Joëlle Toeange (zij/haar), Sjoerd Eltink (hij/diens), Jiska Mensink (zij/haar)

idee, regie, co-auteur: Raymi Sambo (hij/hem) tekst: Ayden Carlo (hij/hem) choreografie: Carolien Canters (zij/haar), Anne Suurendonk (zij/haar) dramaturgie: Gerardjan Rijnders (hij/hem) compositie: Kaspar Schellingerhout (hij/hem) stagefight: Jaike Belfor (zij/haar) decor: Marcel Kranendonk (hij/hem) kostuum: Timo Arling (hij/hem) licht: Jasper Kayser (hij/hem) regie-assistent: Sarah Goorhuis (zij/haar) techniek: Marco Chardon (hij/hem)

*Bestel de Mozaïekpas 2023-2024, daarmee ontvangen u en een introducee 20% korting op voorstellingen en krijgt u 10% korting in het café-restaurant. De Mozaïekpas is het gehele seizoen geldig en kost 15 euro. Klik hier voor meer info!

Lees meerTerug naar overzicht