Theater
Het Zuidelijk Toneel & Stichting Helden
Studio Figur
Theater Gnaffel
Het Zuidelijk Toneel, Rashif el Kaoui, Ahmet Polat
De Wraak van A (Premiere)
Theater RAST en Ayşegül Karaca
Een muzikale one-woman show die je niet wil missen
Ayşegül Karaca maakt in haar derde solovoorstelling korte metten met de dominante gewelddadige mannencultuur waarin ze is opgegroeid. In de voetsporen van Medea, Antigone, Demeter en Hera neemt ze de touwtjes in handen en geeft haar Griekse heldinnen een stem in het nu.
In deze lichtvoetige muziektheatervoorstelling koppelt de slechts 20 procent ziende Karaca met lef en flair haar persoonlijke verhaal aan het universele door de verbinding te leggen met personages uit de Griekse mythologie. Hoe ontsnap je aan onderdrukking? Wat als jouw belang altijd ondergeschikt is aan het algemeen belang en gelden menselijke wetten boven de Goddelijke?
Karaca zoekt raad bij de Griekse vrouwen en godinnen die geen genoegen namen met een bijrol of onredelijke wetten maar opkwamen voor zichzelf. De wraak van A is een muzikale one-womanshow die je niet wil missen!
De Volkskrant over Oogentroost
Aysegül Karaca is een onverschrokken vrouw. Een overlevingskunstenaar, die zich noch door een gewelddadige jeugd, noch door een visuele beperking van haar droom heeft laten beroven: te schitteren op een podium. En schitteren doet ze, vooral als ze zingt, in haar veelkantige tweede solovoorstelling Oogentroost bij Theater Rast, een mix van kleinkunst, stand-up, muziek en hoogst persoonlijk verteltheater.
Credits
Regie: Moniek Merkx
Script: Jannemieke Caspers
Spel en concept: Ayşegül Karaca
Compositie: Jeroen Sleyfer
Liedteksten: Jeremy Baker
Instrumenten: ney, percussie
Theater RAST
Theater RAST staat met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren onze makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. En of het nu gebeurt met de dramaturgisch gefundeerde, muziektheatrale aanpak van Şaban Ol, de koerdisch-etnische bril van Celil Toksöz, de gestileerde benadering van Ada Ozdogan of de feministische urban storytelling van Aysegül Karaca, Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelfsprekend op de Nederlandse podia te zien zijn.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!