Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterOpen StageComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstelling, MuziektheaterDocumentaireBeeldende kunstGastprogrammering, Multidisciplinair theaterGastprogrammeringKindervoorstellingDansMultidisciplinairFilmSpoken WordBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Maand
aprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenTheater na de DamLanter & FanterBevrijdingsdag
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
10.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
8.50


Lanter & Fanter

Het Mooiste Blauw (6+)
Studio Figur

zo 7 apr '24 , 14:00
Theaterzaal

Een fantasievolle figurentheatervoorstelling over zussen die het gefluister, de lach en de kwetsende woorden buiten proberen te drijven met prachtige en krachtige beelden en muziek. Om te staan voor wie ze zijn.

Nog een nacht slapen en dan zal in een koninginnenrijk hier ver vandaan, de nieuwe koningin gekroond worden. Faizah kan niet wachten, want haar grote zus Asiya zal daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar in het holst van de nacht hoort ze om haar heen vreemde fluisteringen van mensen die de kroon willen afpakken. Faizah weet wat ze moet doen. Zij zal haar zus beschermen van haters en pestkoppen. Om Asiya te laten worden waar ze voor bestemd is.

In Het Mooiste Blauw wordt je meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

Quotes Theaterkrant

"Studio Figur verpakt complexe thema's in een fantasierijk sprookje met pratende dieren" 

“Het mooiste blauw een intieme vertelling. Als een verhaaltje voor het slapen, waarbij het veilig voelt om moeilijke vragen te stellen.”

“Bovendien speelt Studio Figur constant met visuele verwondering: er komen prachtige poppen en schaduwfiguren voorbij”

“… slaagt Studio Figur er juist door de sprookjesachtige enscenering in een belangrijk onderwerp bespreekbaar te maken op een gevoelige en liefdevolle manier.”

LANTER&FANTER WORKSHOPS 
Hoe zijn we allemaal uniek en vormen we toch een geheel? 
Al filosoferend gaan de kinderen samen met workshopdocent Ebru Goktas op zoek naar creatieve vrijheid, waarbij we gebruik maken van blauwe lappen stof en beweging. Ook vindt er na de voorstelling een creatieve workshop plaats, waarin kunstenaar Feras Dahhan de kinderen begeleidt bij het knutselen van fantasierijke poppen. 

Lees minder

Credits

REGIE & CONCEPT Noufri Bachdim 
SPEL Zahra Anna Lfil / Ayisha Siddiqi & Pluck Venema / Hasse van der Veldt
TEKST Amro Kasr
KOSTUUMS Nadia El Barnoussi
LIEDJES Roufaida
COMPOSITIE Sebastiaan Bax 
POPPEN & VORMGEVING Pluck Venema 
SCENARIO Noufri Bachdim & Zeinab El Bouni
SCHADUWSPEL Noor Sanders
REGIEASSISTENTIE Hasse van der Veldt
LICHTONTWERP Wout Panis
STAGEHANDS Esmée Alexander / Barbara Raap
TECHNIEK Charlie Feld / Sander van den Bout

Over Studio Figur

Studio Figur is een Utrechts gezelschap dat poëtisch en zintuiglijk figurentheater maakt. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, live film en muziek worden nieuwe verhalen verteld waarin actuele kwesties centraal staan. In onze voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

 

*Bestel de Mozaïekpas 2023-2024, daarmee ontvangen u en een introducee 20% korting op voorstellingen en krijgt u 10% korting in het café-restaurant. De Mozaïekpas is het gehele seizoen geldig en kost 15 euro. Klik hier voor meer info!

 

 

Lees meerTerug naar overzicht