Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyBeeldende kunstDansWandelvoorstelling, DansTheaterMuziekDocu-theaterTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterMultidisciplinair theaterFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Herdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansMozaïek Kids#female gaze
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
23.00
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
21.00


Zafer
Xclusiv Company

za 25 nov '23 , 20:30
Dans
Theaterzaal

Zafer is een krachtige urban dansvoorstelling over trots zijn op je roots en openstaan voor andere culturen.

Zafer neemt je mee op reis! Van de bruisende bazaar in Istanbul naar de kleurrijke markten in Afrika en de levendige straatcultuur in het Westen. Met een spectaculaire combinatie van (urban) dans, muziek, videokunst en spoken word en zang wordt een brug geslagen tussen diverse culturen. Je ontmoet Ahmet, Elena, Kofi en nog meer bijzondere karakters, wiens levens onverwacht met elkaar verweven raken. Door hun gewoontes en tradities met elkaar te delen, ontdekken ze een diepe verbondenheid met elkaar.

Zafer betekent ‘zege’ of ‘overwinning’ in het Turks. Voor ons is het een overwinning wanneer je trots bent op je eigen cultuur, maar ook openstaat voor die van een ander! Koester je culturele identiteit, maar sta ook open voor die van anderen. Alleen dan kunnen we onze verschillen overbruggen en diversiteit omarmen: een overwinning voor ons allen!

Over Xclusiv Company

Xclusiv Company is een urban dance company uit Rotterdam met roots in de hiphop, street en clubbing cultuur. Gespecialiseerd in eigenzinnige cross-overs tussen dans, muziek, woordkunst en visuele kunst. We maken theatervoorstellingen waarin universele thema’s als identiteit en diversiteit centraal staan. De verhalen die we vertellen zijn gebaseerd op ervaringen van onze dansers, makers en van mensen uit de communities waar we zelf deel van uitmaken. Op het podium laten we grenzen tussen muziek en dansculturen vervagen en experimenteren we met verschillende stijlen. Het maakt dat onze performances betekenisvol én entertainend zijn voor een breed publiek, waaronder jongeren. 

Lees minder

Cast & Credits

Dansers: Tamblyn Baal, Deschny Ira Rogers, Sirak Areguy, Shannon Traets, Mitch Mitta, Lola van Rumpt, Joao M Balde Arias (aka Juan) 
Dansmakers: Mohamed Naaleye, Robeathy Daniël Kevin Cruden, Kishan Indallal  
Concept & regie: Jason R. Jeandor, Sibe Kokke  
Zakelijke leiding: Osman Batal      
Repetitor: Morena Stüger, Mohamed Naaleye  
Muziek: Een mix van bestaande muziek, soundscapes van Walvisnest en een originele Eskista song, gemaakt door danser Sirak Areguy. 
Visual artist: Sibe Kokke  
Spoken word: Kain Slim, Jason R. Jeandor 
Techniek & licht: Pablo Strörmann  
Decorbouw: Dirk Sonneveld  
Productie: Morena Stüger, Jockey Latukolan  
PR & Marketing: Bertil Beekmans, Jockey Latukolan  
Kostuums: Dair Design 

Lees meerTerug naar overzicht