Theater

filter

Filter op:


Genre
Beeldende kunstTheaterComedyGastprogrammering, ComedyMuziekMuziektheaterStorytellingKindervoorstellingGastprogrammeringComedy,GastprogrammeringSpoken WordBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Maand
maartaprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenLanter & FanterGastprogrammering
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
15.50


#female gaze Met gebarentolk

NIZAMI / Traslasierra
Raquel Kurpershoek Jaldón

za 16 dec '23 , 20:30
Muziek, Film
Theaterzaal

Verhalende muziek en een wonderlijk muzikale documentaire

NIZAMI is geïnspireerd op het boek De Zeven Wijze Prinsessen van de middeleeuwse Perzische dichter-filosoof Nizami Ganjavi en bevat composities in verschillende muziekstijlen die de diversiteit van de liefde uitbeelden. Het verhaal gaat over zeven prinsessen uit verschillende delen van de wereld. Iedere prinses heeft een eigen theorie over wat liefde is en met welke kleur die geassocieerd wordt. In NIZAMI vertelt en zingt Raquel deze verhalen in een intieme en poëtische sfeer die ons uitnodigt om te dromen en ons meeneemt naar andere werelden.

NIZAMI is recent bekroond met 3 prijzen op het World Music Festival Andrea Parodi (Italië): Prijs voor beste muziek, Internationale jury prijs en Premio Bianca D'Aponte.

Voorafgaand aan de voorstelling wordt Raquel Kupershoek documentaire Traslassiera (17min.) getoond.

Contextprogramma 

Nagesprek: Met onder meer Raquel Kurpershoek Caldón (namen volgen binnenkort) over muziekbeleving bij doven en slechthorenden. Hoe belangrijk is het en hoe breng je het in de praktijk? Gebarentolk Chris van der Werff zal vertalen tijdens het concert en nagesprek. 

Lees minder

Raquel Kurpershoek Jaldón (1998) is geboren in Amsterdam en opgegroeid tussen Nederland en Spanje. Ze studeerde Wereldmuziek aan het Conservatorium in Rotterdam met een specialisatie in Latijns-Amerikaanse muziek. Daarnaast studeerde ze flamenco in Córdoba aan het Rafael Orozco Conservatorium. Raquel groeide op in een gezin waar kunst altijd sterk aanwezig was. Van haar Andalusische moeder die flamencodanslerares is, leerde zij de vrolijke levendigheid en de ritmes en melodieën in combinatie met dans. Van haar vader, kunsthistoricus, schrijver en reiziger, leerde zij de enorme muzikale rijkdom kennen van elk land dat hij bezocht. Het is in Raquels eerste EP getiteld Mil Cosas waarop al deze wereldmuziekinvloeden voelbaar zijn. Een andere grote passie van Raquel is het onderzoeken van non-verbale communicatie. Zo kwam ze in de wereld van de doven terecht. Ze voelde zich enorm tot hen aangetrokken, wat haar ertoe bracht gebarentaal te bestuderen. Omdat ze de onderliggende link voelde tussen muziek en dovencultuur, begon ze aan een experiment op het gebied van multimodaliteit - het overbrengen van alles wat ervaren wordt - met een korte documentaire, Traslassiera. 

Lees meer

Terug naar overzicht