Theater

filter

Filter op:


Genre
DansTalkshowMultidisciplinairComedyBeeldende kunstDocu-theaterMuziekTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingTheaterStorytellingFilmMultidisciplinair theaterBeeldend theaterMuziektheater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuari

Serie
Productiehuis Mozaïek#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:

Dag van de Vrede
Nederlands Blazers Ensemble (NBE)

wo 20 sep '23 , 20:30
Muziek
Theaterzaal

Een momument voor de Vrede

In 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot Internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid.

Dag van de Vrede is een jaarlijks terugkerend evenement in samenwerking met Stichting Vluchteling. Het NBE nodigt gastartiesten van verschillende kunstdisciplines uit die recent, of wat langer geleden, gevlucht zijn uit oorlogsgebieden van over de hele wereld. Zo zal de Oekraïense zangeres Mariana Sadovska weer optreden (bekend van o.a. het NBE-Nieuwjaarsconcert 2023), evenals zanger en toetsenist Hoosam Musa uit Soedan en qanun-speler Shaza Manla en Ghaeth Almaghoot op duduk (beiden uit Syrië). Ook treedt het koor Consensus Vocalis op o.l.v. Béni Csillag en het TARAB choir o.l.v. Majed Sarai Edin. Samen met NBE-repertoire dat urgentie heeft is Dag van de Vrede een verbindende, melancholieke en opzwepende voorstelling.

Via een groot scherm spelen en zingen daarnaast muzikanten vanuit vluchtelingenkampen in Bangladesh en Democratische Republiek Congo samen met het NBE. Als publiek sta je zo direct in verbinding met het weerbarstige leven in de opvangkampen, maar ervaar je ook de creativiteit, muzikaliteit en het doorzettingsvermogen van de mensen die er wonen.

Dat beaamt ook Benoit de Gryse, hoofd Programma’s & Beleid van Stichting Vluchteling: “Via de universele taal van beeld en muziek zetten we samen met het NBE, mensen op de vlucht letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. Zo belichten we de zorgelijke actualiteit en laten tegelijkertijd de moed en veerkracht zien waarmee gevluchte mensen er alles aan doen om hun leven, ondanks de omstandigheden, door te laten gaan.”
 

Tweede kaartje gratis voor buurtbewoners
Woont u in de buurt van Podium Mozaïek? Buurtbewoners met postcodes 1055, 1056, 1057, 1061, 1062 en 1063 kunnen voortaan bij aankoop van één ticket, een tweede ticket gratis bijbestellen. Dit geldt voor álle concerten van het Nederlands Blazers Ensemble. Kaarten zijn geplaceerd en online te bestellen. Mogelijk vragen we u naar een bewijs van adres.

Terug naar overzicht