Theater

filter

Filter op:


Genre
Beeldende kunstTheaterComedyGastprogrammering, ComedyMuziekMuziektheaterStorytellingKindervoorstellingGastprogrammeringComedy,GastprogrammeringSpoken WordBeeldend theaterMultidisciplinair theater

Datum


Toon alles
Maand
maartaprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenLanter & FanterGastprogrammering
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
25.00
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
23.00


Dancing Strings Festival
Marmoucha Orchestra ft. diverse artiesten

vr 24 nov '23 , 20:30
Muziek
Theaterzaal

Kamal Hors, Michiel Hollanders, Mohammed Ahaddaf en het Marmoucha Orkest met speciale gast Aziz Sahmaoui

Stap binnen in de wereld van ‘Dancing Strings’. Dancing Strings Festival brengt samen met Marmoucha de meest betoverende snaarinstrumenten ter wereld samen, met de focus op de eeuwenoude en meesterlijke ’ud. Het festival neemt het publiek mee op een muzikale reis waarbij de ‘ud schittert als solo-instrument maar ook als integraal onderdeel van diverse bezettingen met snaarinstrumenten uit verschillende culturen. Het programma van het festival bestaat elke avond uit vijf delen. De componisten spelen hun eigen werk en worden begeleid door het Marmoucha Orchestra. Deze werken zijn gearrangeerd door Ardashes Aghosian.
 
’Ud-speler Kamal Hors maakt lichte kamermuziek: muziek zonder grenzen waarin melodieën leiden tot het ontstaan van een muzikale ziel die gevoelens aanspreekt. Met de nieuwe composities combineert hij diverse toonladders met springerige onregel matige ritmes met ruimte voor improvisatie.
Michiel Hollanders brengt drie nieuwe composities, die zijn fascinatie weerspiegelen voor instrumenten en muziek uit Griekenland. Met name de penta tonische toonladder en de 7/8 ritmes uit de traditionele muziek uit Epirus, waar hij woont, zijn leidend. Hollanders speelt laouto en gitarron.
De getalenteerde Mohamed Ahaddaf heeft zijn energie gestoken in het ontwikkelen van de techniek van de ’ud. Zijn nieuwe creatie ‘Ana W’inta’ dat ‘Jij en ik’ betekent, is een veelbelovend project met een indrukwekkend palet aan klanken.
 
In het tweede deel van het programma staat de moderne gnawa-muzikant Aziz Sahmaoui centraal. Hij maakte furore met Orchestre National de Barbès en University of Gnawa. Sahmaoui brengt werk van zijn nieuwe album met de traditionele instrumenten ngoni (sentir), mandole, gitaar, basgitaar en percussie. Samen zorgen zij voor een groovy sound vol emoties en variaties. De tweede set, samen met het Marmoucha Orchestra, neemt het publiek mee in een smeltkroes van Noord-Afrikaanse muziekstijlen met westerse harmonie, waarin zang en improvisatie de boventoon voeren. Als grandioos slot spelen alle deelnemende musici samen een spannend werk van Sahmaoui.
 

Credits

- Kamal Hors, ‘ud
- Michiel Hollanders, laouto en gitarron
- Mohamed Ahaddaf, ‘ud
 
Aziz Sahmaoui Kwartet:
- Aziz Sahmaoui, ngoni (sentir)
- Begeleiding op percussie, darbuka, mandole, gitaar en bas
 
Marmoucha Orchestra:
- Andre Felipe Lima, 1e viool
- Julia Rusanovsky, 2e viool
- Kardelen Buruk, viola
- Jascha Bordon, cello
- Emad Ghajjou, darbuka
- Udo Demandt, percussie
- Arin Keshishi, bas
 
Dancing Strings Festival 2023 is een Coproductie van Marmoucha Orchestra en Dancing Strings Festival

www.dancingstringsfestival.nl
www.facebook.com/dancingstringsfestival

Terug naar overzicht