Theater

filter

Filter op:


Genre
DansTalkshowMultidisciplinairComedyBeeldende kunstDocu-theaterMuziekTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingTheaterStorytellingFilmMultidisciplinair theaterBeeldend theaterMuziektheater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuari

Serie
Productiehuis Mozaïek#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
30.00


Gastprogrammering

Concert - Omar Nouilati
Het DoelenEnsemble, Het Marmoucha Orchestra en Componist des Vaderlands Martin Fondse

za 9 sep '23 , 20:30
Theaterzaal

Een eerbetoon aan Sayed Darwish 

Dit jaar herdenken we het honderdjarig overlijden van de Egyptische componist Sayed Darwish (1892-1923). Als een van de pioniers van de populaire Egyptische muziek heeft Darwish een onschatbare bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een toegankelijkere muziekindustrie in Egypte. Zijn unieke mix van traditionele Egyptische klanken en westerse invloeden heeft een nieuwe stijl gecreëerd die tot op de dag van vandaag geliefd is in het Midden-Oosten en daarbuiten.

Ter ere van Darwish's werk hebben RAFF en het Rotterdamse DoelenEnsemble samengewerkt met het Marmoucha Orchestra en componist des vaderlands Martin Fondse om een speciaal live concert ten tonele te brengen. Het Marmoucha Orchestra bestaat uit getalenteerde muzikanten die een passie delen voor diversiteit in muziek, met invloeden uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee.

Het DoelenEnsemble is een vooraanstaand ensemble in de hedendaagse klassieke muziek.

Voor dit bijzondere project voeren het DoelenEnsemble en het Marmoucha Orchestra stukken uit die zijn gecomponeerd door Martin Fondse. Fondse laat zich inspireren door het werk van Darwish en geeft er zijn eigen interpretatie aan vanuit zijn rijke muzikale praktijk. Als Componist des Vaderlands voor het jaar 2021 richt Fondse zich specifiek op muziek van migranten in Nederland, waarbij hij een bijzondere interesse heeft in muziek uit het land van herkomst. De muziekstukken worden op een filmische manier vertaald met behulp van archiefmateriaal uit de Arabische wereld. Dit geeft een levendig beeld van het dagelijks leven waarin de muziek van Darwish zo'n grote impact had.

In het tweede deel van het concert nemen we het publiek mee op een reis door het Arabische muzieklandschap. Omar Nouilati, bekend om zijn diverse zangstijlen, vertegenwoordigt de gemengde stijlen van het Midden-Oosten tot Noord-Afrika, waaronder de Raï-muziek van Cheb Khaled. Hij zal schitteren tijdens deze bijzondere avond.

Credits

Het Marmoucha Orchestra:
Mohamed Ahaddaf - ud
Avishai Darash - piano 
Emad Ghajjou - darbuka 
Udo Demandt - slagwerkinstrumenten 
André Felipe Lima - viool 
Oene van Geel - alt-viool

Het DoelenEnsemble:
Raymond - fluit 
Esther van de Ploeg - hobo 
Joana Lima - clarinet
Natalie Kulina - viool 1 a
Marina Meerson- viool 2
Charles Watt - cello
Joost Verbakel - fb/ elec guitar 
Annemieke Ijzerman - harp
Maarten van Veen- conductor

Terug naar overzicht