Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyBeeldende kunstDansWandelvoorstelling, DansTheaterMuziekDocu-theaterTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingStorytellingMultidisciplinairKindervoorstelling, Beeldend theaterMuziektheaterMultidisciplinair theaterFilmBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
Herdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansMozaïek Kids#female gaze
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Theater voor Gaza

Slaapstaking
CEASE FIRE NOW. | STAAKT-HET-VUREN-NU.

za 18 nov '23 , 23:00 - zo 19 nov '23

CEASEFIRE NOW | STAAKT-HET-VUREN NU

Podium Mozaïek en huisgezelschap DEGASTEN roepen op tot een onmiddellijk staakt-het vuren in Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

In samenwerking met theatermakers en kunstenaars organiseren Podium Mozaïek en huisgezelschap DEGASTEN een slaapstaking in de nacht van 18 op 19 november. Een wake voor degene die niet meer ontwaken. Deze actie sluit aan bij een landelijk initiatief dat als estafette van theater naar theater reist, om gezamenlijk aandacht te vragen voor de geweldsescalatie in Palestina en Israël, en aan te sluiten bij de wereldwijde roep om het geweld te stoppen. Voor vrede en solidariteit.

Deze nacht is een moment om betrokkenheid, onmacht en (wan)hoop vorm te geven, om troost te vinden bij kunst en bij elkaar. Iedereen is welkom om deze nacht samen te beleven. Het programma bevat monologen, muziek, poëzie, sprekers en stilte, en de verdere invulling van de tijd kan door de aanwezigen samen vorm gegeven worden. Iedereen is gezamenlijk verantwoordelijk om de ruimte te delen, te luisteren en te zorgen. Het is geen avond voor debat, maar om vanuit creativiteit samen te komen en uiting te geven aan onze onmacht.  

De avond begint op zaterdag om 23.00 uur en zal tot naar verwachting 08.00 uur duren op zondagochtend. De deuren zijn open tot 01:00 uur (vrije toegang). Je kunt te allen tijde de ruimte verlaten. Meld je aan via dit google form: https://forms.gle/uodz6yrUZV584AUHA

De SLAAPSTAKING sluit aan bij Theater voor Gaza , een collectief programma van de Nederlandse en Belgische podiumkunstensector voor een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

 

Programma

Gaza Monologen | Gaza Monologen worden geprint en klaargelegd voor gebruik op 18/19 november

Terug naar overzicht