Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterDansMuziekBeeldende kunstComedyGastprogrammering, ComedyMuziektheaterStorytellingKindervoorstellingGastprogrammeringComedy,GastprogrammeringMultidisciplinair theaterSpoken WordBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
februarimaartaprilmeijunijulioktober

Serie
#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
12.00
Met Stadspas
10.00
Met Mozaiekpas
9.60


RRReuring Festival

Poetry Circle Nowhere presenteert..
Suehaylee Vergouwen, Sarah Lucassen en Houda Bibouda

zo 13 feb '22 , 14:00
Theaterzaal

Poetry Circle Nowhere presenteert Suehaylee Vergouwen, Houda Bibouda en Sarah Lucassen: drie vernieuwende spoken word artiesten, die de grenzen van tekst en performance verkennen. Door het hele land nemen deze oud-deelnemers van Poetry Circle podia over als schrijvers en performers. Met poëzie als uitgangspunt bewegen deze performers langs de rafelranden van muziek, theater en storytelling. In een speciaal voor RRReuring samengesteld programma vinden deze makers elkaar in kracht en kwetsbaarheid, in vrouwelijkheid en menselijkheid.

 

Over Suehaylee Vergouwen

Suehaylee Vergouwen (1992) is een artiest in het creëren van. Ze schrijft, onderzoekt, maakt en laat zich dan meebewegen naar een vorm waarin zij zich kan uitdrukken. Ze maakt hierin cross-overs naar muziek, theater en spoken word, met invloeden vanuit de Hiphop en de straatcultuur waarin zij is opgegroeid. Van een ode aan de vrede met het Nederlands Blazers Ensemble in Tivoli Vredenburg tot aan samen Rappen tegen racisme met Manu van Kersbergen & friends tijdens het Crossing Borders festival in Den Haag. En als hoogtepunt mocht zij afgelopen jaar een video performance maken voor het Nationale Opera & Ballet over één van “The Seven Deadly Sins”, dat ging over luiheid. Maar hoe lui ook, stil zitten doet ze niet, ze gaat aankomend jaar verder met haar onderzoek naar identiteit en conditionering en neemt je in haar stukken mee op pad.

“Lopen we niet dezelfde rondjes, is dat wat je herkent in mij?”

 

Over Houda Bibouda

Houda (1992) schrijft, performed, onderneemt, organiseert, coacht en host. Zij schrijft onder het pseudoniem Tough and Vulnerable omdat zij kracht ziet en voelt in kwetsbaarheid. Beide thema’s komen in haar voordracht aan bod. Haar officiële debuut was bij Wordsplay van Wonda Collective tijdens International Woman’s Day in 2019 en voor het Opera Forward Festival 2021 heeft zij gereageerd op Kurt Weill's The Seven Deadly Sins waar zij de zonde Jaloezie voor haar rekening heeft genomen.

 

Over Sarah Lucassen

Sarah Lucassen is een veelzijdige creatieveling: een maker in de breedste zin van het woord. Al schrijvende heeft Sarah-, via poëzie en spoken word, haar weg naar het podium gevonden. Hier weet ze haar gedachten en gevoelens eenvoudig, doch diepzinnig te verwoorden. In 2019/2020 maakte Sarah deel uit van de eerste twee edities van Poetry Circle 038, ondertussen is zij steeds meer gaan schrijven en performen voor verschillende evenementen in- en rondom Zwolle. Na in 2019 haar opleiding als Mediavormgever te hebben afgerond, is zij in 2021 benoemd tot de nieuwe Stadsdichter van Zwolle. In datzelfde jaar is de jonge maker begonnen aan haar studie Muziektheater op ArtEZ in Arnhem, waar zij zich zowel op het gebied van tekst, muziek als performance verder aan het ontwikkelen is. Sarah is een scherp observator, die vanuit haar dromerige belevingswereld woord en beeld weet te geven aan haar ervaringen en ideeën.

 

Over Poetry Circle

Poetry Circle Nowhere is hét landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers. Poetry Circle Nowhere biedt beginnende spoken word-artiesten en woordkunstenaars talentontwikkelingstrajecten aan, waarin ze werken aan hun schrijfvaardigheden, performance skilss en hun netwerk.  In de steden Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Eindhoven, Tilburg, Zwolle en Den Haag volgen jonge talenten een wekelijks programma onder leiding van aansprekende schrijvers, rappers en theatermakers. Excellente talenten stromen uit deze kweekvijvers door naar Poetry Circle Nowhere; een collectief van artiesten die performances en voorstellingen maakt voor prominente theaters, festivals, huiskamers, boomhutten en andere plekken in binnen- en buitenland.


 

 

 Terug naar overzicht