Programma

filter

Filter op:


Datum


Toon alles
Maand
januarifebruari

Serie
Nieuwe Makers Festival RRReuring
Filter(s):
NMF RRReuring 2019: RAUW (v/v) -
Poetry Circle Nowhere
di 5 feb '19 20:30 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Kyabajo -
Jija Sohn
wo 6 feb '19 19:00 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Samudra -
Robin Block
wo 6 feb '19 20:30 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Kyabajo -
Jija Sohn
vr 8 feb '19 19:00 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Imposters (extended) -
Vlerk & Zijlstra
vr 8 feb '19 21:00 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Ulrike's Convicted Songs -
Imra Dinçer
za 9 feb '19 19:00 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
NMF RRReuring 2019: Imposters (extended) -
Vlerk & Zijlstra
za 9 feb '19 21:00 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring
Afrekenen

Leuk dat je komt! Blijf je eten?
Reserveer nu een tafel in ons café-restaurant:

NMF RRReuring 2019: RAUW (v/v) - Poetry Circle Nowhere
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
€ 14.00
Voorverkoop
€ 12.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop
€ 8.00

NMF RRReuring 2019: RAUW (v/v)
Poetry Circle Nowhere

di 5 feb '19 20:30 uur
Nieuwe Makers Festival RRReuring

Vijf vrouwen over de vrouw: bloedeerlijk met een rauw randje

RAUW(v/v) is een spoken word voorstelling door vijf vrouwelijke performers van Poetry Circle Nowhere. De voorstelling is een bloedeerlijk en kritisch onderzoek naar de vrouw. Wat is de vrouw? Wie is de vrouw? Clichébeelden worden neergezet, weerlegd en toegegeven. Verwacht monologen, raak spel en humoristische scènes met een rauw randje. Als je wilt weten wat je nog niet over de vrouw wist, moet je naar RAUW(v/v)!

Makers
RAUW(v/v) wordt gespeeld door Maaike Boumans, Mare Groen, Roziena Salihu, Sandy Bosmans en Zeinab El Bouni.

Maaike is al jaren betrokken bij Poetry Circle Nowhere en ontwikkelde het talent verhalen te vertellen. Ze is naast Poetry Circle ook betrokken bij Moving Arts Project. In het creatieve proces is ze altijd bezig met de link op te zoeken met wat er speelt in de samenleving. Mare onderzoekt haar vrouwelijkheid; ze voelt zich eigenlijk helemaal geen vrouw. Hoe zij invulling geeft aan haar vrouw-zijn is ze gaan ontdekken in deze groep door er over te schrijven en praten. Al sinds haar jeugd is Roziena bezig met zingen, dansen en spelen. Door middel van spoken word kwam zij erachter dat de grenzen tussen deze disciplines niet ver van elkaar verwijderd liggen. De woordkunst is de basis voor alles wat ze doet. Zo organiseert ze samen met Sandy en Zeinab spoken word event Art Harder en begint ze dit jaar aan een online platform voor woordkunstenaars. Sandy staat al sinds 2007 op verscheidene woordkunst podia, variërend van Mind the Gap tot aan Woorden Worden Zinnen. Ook was ze actief als NK poetry slammer. Daarnaast heeft zij nieuwe Poetry Circe leden klaargestoomd voor het nieuwe seizoen door hun schrijflessen te geven bij de workshop WORDS bij Nowhere. Zeinab El Bouni is sinds 2014 actief met woordkunst. Door Stichting Nowhere is ze in aanraking gekomen met spoken word en heeft ze zich verder kunnen ontwikkelen in het schrijven en performen. Ze heeft op verschillende podia gestaan o.a. Spoken, Woorden Worden Zinnen en de Stadsschouwburg. Naast het optreden heeft zij een passie ontdekt voor het organiseren van evenementen. Deze vijf vrouwen hebben dit jaar samen met Charlotte de Raad hun eerste bundel 'En ze leefde nog' gepubliceerd bij Uitgeverij Rorschach.

Credits
Spel: Poetry Circle Nowhere, Lostproject
Regisseuse: Priscilla Vaudelle
Regieassistent: Toni Blackwell
Spelers: Maaike Boumans, Zeinab el Bouni, Sandy Bosmans, Roziena Salihu en Mare Groen

Lees verder >

Nieuwe Makers Festival - RRReuring
Het schuurt, experimenteert, zoemt RRReuring staat voor de verandering die jonge makers op het podium teweegbrengen. Muzikanten, artiesten, theatermakers, cabaretiers en choreografen uit alle hoeken van Amsterdam laten hun laatste werk zien/horen. Bij de keuze voor de makers viel op hoe in hun werk het persoonlijke dicht tegen het politieke aan ligt. De RRReuring kunstenaars verheffen hun stem om maatschappelijke issues vanuit persoonlijke ervaringen aan te zwengelen. Fictie hitst de verbeelding op, terwijl de portie realiteit ons bewuster laat kijken naar ons eigen leven en dat van de ander.

Dit jaar vind je op RRReuring niet alleen voorstellingen die af en klaar zijn, maar ook presentaties uit vroegere fases in het creatieproces. Podium Mozaïek en zijn partners Theater RAST, Poetry Circle Nowhere, Bijlmer Parktheater, Storytelling Festival, DEGASTEN en Dansmakers, ondersteunen ieder op eigen wijze nieuwe makers in hun ontwikkeling en willen het publiek op verschillende manieren met hun werk laten kennis maken. Niet alleen als toeschouwers, maar ook als gesprekspartners.

Lees het RRReuring blog

Terug naar overzicht