Theater

filter

Filter op:


Genre
DansTalkshowMultidisciplinairComedyBeeldende kunstDocu-theaterMuziekTalentenpodiumGastprogrammeringKindervoorstellingTheaterStorytellingFilmMultidisciplinair theaterBeeldend theaterMuziektheater

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptemberoktobernovemberdecemberjanuari

Serie
Productiehuis Mozaïek#female gazeHerdenkingsjaar SlavernijverledenJulidansLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
19.00
geannuleerd

Vrijdenkersfestival

De Foetushemel
Ulrike Quade Company

za 28 okt '23 , 20:30
Theater
Theaterzaal

Deze voorstelling is geannuleerd. 

Hoe voelt het om terecht te komen in een wereld die niet vastzit in hokjes en vakjes, maar waarin je vrij kunt zijn zonder te worden bestempeld als "anders"?   

In de samenleving van nu lijkt geen plaats te zijn voor iemand die queer, zwart, non-binair en neurodivers is, zoals Freddie (Naomi Grant). Je ben man of vrouw, zwart of wit, links of rechts, pro-life of pro-choice. Hoe zou de wereld eruitzien als we ons loskoppelen van deze dualiteiten? Wanneer Freddie het leven niet meer ziet zitten, krijgt hen onverwachts hulp vanuit de foetushemel – een parallel wereld, bewoond door ongeboren en geaborteerde foetussen. Een plek waar goed of fout niet bestaat. Waar je jezelf mag zijn. Volledig in hun kracht en potentie biedt de foetushemel Freddie een breder perspectief op het leven en het menszijn. Een confronterende, visuele voorstelling over hokjes, keuzes en identiteit.    

“Een waar schouwspel dat begoochelt, en tegelijkertijd de ruimte biedt om na te denken en te voelen, eindelijk"  ★ Keuze van de criticus ★ Theaterkrant

“Een visueel spektakel” ★★★ de Volkskrant

Contextprogramma

Lezing (19.30U in Studio 1): Krijg een unieke inkijk achter het maakproces van De Foetushemel met Rick Busscher. Leer de bronnen kennen die hebben bijgedragen aan deze grensverleggende voorstelling, waarin beeld, spoken word en geavanceerde technieken naadloos samenkomen. Ontdek hoe kunst en techniek hand in hand zijn gegaan om een ervaring te creëren die zowel inspireert als confronteert. Het gesprek vindt plaats in tussen de expositie die gewijd is aan de voorstelling. 

Nagesprek: Naomi Grant (spel), Marijke Hessels (technische dramaturgie) met Rick Busscher als moderator. 

Expositie: De beeldende expositie met collagewerk van Mirjam Debets en Carly Everaert biedt een fascinerende inkijk in de wereld van De Foetushemel. Samen creëren zij een visuele reis die dieper ingaat op de thema's die de basis vormen van de voorstelling. De tentoonstelling nodigt bezoekers uit om na te denken over een meer gelijkwaardige wereld en moedigt aan tot eerste stappen in die richting. Een unieke gelegenheid om geïnspireerd te raken en onderdeel te zijn van deze maatschappelijke dialoog. 

Lees minder

Rick Busscher (hen/hun) is producent in de culturele sector, zet zich in voor mensenrechten wereldwijd door middel van kunst en cultuur. Hen is betrokken bij o.a. QUEER NETWORK AMSTERDAM, Stichting Art.1 en het What You See Festival. Hen bevraagt het binaire normatief van onze samenleving. Dit doet hen door vraagtekens te stellen bij alle patronen die wellicht zijn ingesloten in ons ‘zijn’. Voor De Foetushemel modereert Rick de inleiding en nagesprekken en biedt daarmee een breder kader waar vanuit het publiek de voorstelling kan beleven. 

Marijke Hessels (zij/haar) is Senior Onderzoek & Ontwikkeling en tech. dramaturg bij Ulrike Quade Company. Vanuit deze rol initieert en ontwikkeld ze onderzoeksprojecten, ondersteunt ze de technologische aspecten en processen van de voorstellingen en fungeert als vertaler tussen de verschillende teamleden. Voor De Foetushemel nam Marijke de dramaturgie op zich en was hierdoor vanaf het begin van het project betrokken en werkte nauw samen met o.a. regisseur Ulrike Quade en schrijver Simon(e) van Saarloos.  

Naomi Grant (zij/haar) is een persoonlijke, motiverende, soms shockerende, docerende en altijd eerlijke schrijvende performer. Ze praat graag over onderwerpen waar men niet graag over praat en is daarmee een inspiratiebron voor jonge dichters en weet een breed publiek aan te spreken. Naast zelf schrijven en optreden, deelt Naomi haar passie met anderen door workshops creatief schrijven te geven.  In De Foetushemel schittert ze als hoofdpersonage Freddie, waar ze haar veelzijdigheid als kunstenaar opnieuw laat zien. 
 
Credits

Regie: Ulrike Quade    

Tekst: Simon(e) van Saarloos    

Content development & Kostuumontwerp: Carly Everaert  

Regie-assistentie: Anne van Dorp     

Performance: Naomi Grant     

Compositie & stem Foetushemel: OTION   

Stem poortwachter: Sjaan Flikweert  

(Tech.) Dramaturgie: Marijke Hessels   

Scenografie: Hendrik Walther     

Visuals: Cris Mollee    

VR specialist: Marijn Eken 

Archiefcollages: Mirjam Debets    

Poppenmaker: Lawrence Latow & Sanne Visscher  

Technische pre-Productie: Mark Thewessen & Iris Rodenburg 

Productie: Isha Plug 

1e inspicient:  Jornt Bras 

Inspicient: Boy den Boer 

Videotechniek: Jordi Wolswijk  & Mark Thewessen     

Programmering Dorna-robots: Hendrik Walther & Jordi Wolswijk       

Met dank aan: Thomas Lamers & Keez Duyves, Iris Rodenburg, Anne Kuit, Maurits Thiel, Felix Ruiter 

 

*Bestel de Mozaïekpas 2023-2024, daarmee ontvangen u en een introducee 20% korting op voorstellingen en krijgt u 10% korting in het café-restaurant. De Mozaïekpas is het gehele seizoen geldig en kost 15 euro. Klik hier voor meer info!

 

 

Lees meerTerug naar overzicht